8K 32 display press release

Sharp staví na ekosystému 8K s 32palcovým profesionálním monitorem pro správu barev

Praha - Společnost Sharp dnes rozšiřuje svůj 8K ekosystém a uvádí na trh nový 32" profesionální 8K monitor se správou barev - model 8M-B32C1. Tento vysoce inovativní displej je jediným 8K 32" HDR (High Dynamic Range) monitorem se špičkovým jasem 1000 cd/m², který poskytuje výjimečnou čistotu a barevný gradient pro profesionální aplikace, vyžadující nejvyšší přesnost barev a vysoce kvalitní produkci obrazu.

Model 8M-B32C1 představuje špičku v oblasti profesionálních displejů se správou barev a nabízí skutečné rozlišení 8K s 33,2 milionu pixelů (7680 × 4320 pixelů) v poměru stran 16:9, což je čtyřikrát více než v případě rozlišení 4K Ultra HD a šestnáctkrát více než v případě rozlišení Full HD. Displej přináší další pokrok v přesné reprodukci obrazu, přesném zobrazování a vysoce kvalitní konzistenci barev, a poskytuje tak optimální výkon pro profesionální prostředí v oblastech, jako je fotografování, vysílání, postprodukce, zobrazování, lékařské vzdělávání, CAD studio, obrana a herní produkce.

Tento 8K displej nabízí vynikající kvalitu a rozšířenou přesnost barev díky širokému gamutu a rozšířenému 10bitovému barevnému rozsahu. Špičkový jas 1000 cd/m² ve spojení s technologií HDR výrazně rozšiřují rozsah kontrastu, takže světlé části obrazu jsou ještě jasnější a černá barva má také vyšší úroveň. Kombinace těchto technologií poskytuje extrémně realistický obraz, který se zobrazuje přesně tak, jak byl původně zamýšlen, což přináší významné výhody tvůrcům ve filmovém průmyslu, vysílání a výrobě médií.

Vysoká kvalita zobrazení je podpořena pokročilým softwarem Sharp Uniformity Calibration Correction Technology (UCCT), který okamžitě vytváří kvalitnější obraz tím, že měří odchylky a v monitoru je opravuje, čímž zajišťuje výjimečnou jednotnost bílé i ostatních barev. Softwarový PC nástroj pro kalibraci displeje dále umožňuje uživatelům přesněji nastavit barvy, takže je tento displej ideální pro kreativní oblasti.

Pro zajištění další přesnosti obrazu je monitor vybaven dalšími funkcemi správy barev a obrazu, včetně omezení špičkového jasu, upozornění na gamut, markeru, focus peakingu a chybného zobrazení barev, které uživateli umožňují zdokonalit každý aspekt 8K obrazu. Displej nabízí nekomprimovanou i komprimovanou šířku pásma pomocí nejnovějšího připojení standardu HDMI2.1, podporuje nejnovější profesionální produkční postupy a celou řadu funkcí s ultra vysokým rozlišením.

Peter Heins, Senior Product Manager Sharp NEC Display Solutions, řekl: „Jsme hrdí na to, že díky nejnovějšímu přírůstku do našeho 8K ekosystému můžeme být lídrem ve vývoji technologie rozlišení 8K. Nový 32palcový displej s rozlišením 8K podporuje řadu náročných profesionálních aplikací a vytváří zajímavé příležitosti, protože produkuje vysoce kvalitní obraz s maximální přesností a čistotou za neuvěřitelných hodnot.“

Tento nový model je již nyní k dispozici u společnosti Sharp a jejích partnerů