Celebrating 110 years of Success and Innovation at Sharp

Slavíme 110 let úspěchu a inovací ve společnosti Sharp

Jsme nesmírně hrdí na to, že tento měsíc slavíme 110. narozeniny společnosti Sharp. Byla to úžasná cesta, která začala v tento den roku 1912, kdy zakladatel společnosti Sharp Tokuji Hayakawa založil v Tokiu kovodílnu.

Pan Hayakawa následně vynalezl tužku "vždy ostrou, mechanickou tužku", která se později stala základem naší firemní značky, což je důkazem geniálního myšlení a inovací, které jsou synonymem značky Sharp již více než sto let.

Naše obchodní krédo "upřímnost a kreativita" dokonale zapadá do ideálů zakladatele Hayakawy, jenž si kladl za cíl "vyrábět produkty, které ostatní společnosti chtějí napodobovat" a vedlo k zavedení některých jedinečných produktů a řešení, včetně celosvětových a japonských novinek, které přispěly k rozvoji společnosti.

Neuvěřitelná historie úspěchu Sharp
Proto není překvapením, že společnost Sharp v průběhu své dlouhé a rozmanité 110leté historie zaznamenala a oslavila mnoho milníků. Naším cílem vždy bylo vytvářet a vyvíjet skutečně převratné produkty a řešení, která všem usnadní život.

Mezi příklady se řadí rozvoj fotovoltaické výroby elektřiny v roce 1959, v němž jsme jako součást odvětví solárních panelů úspěšní již více než 60 let. V roce 1964 jsme vytvořili první plně tranzistorovou kalkulačku na světě, v tomto odvětví jsme pak v roce 2014 oslavili již 50 let úspěchů.  Vyvinuli jsme také první komerčně dostupný 8K monitor na světě a v roce 2019 uvedla na trh první certifikovaný Windows collaboration displej.

V roce 1972 jsme představili první multifunkční tiskárnu, která na začátku letošního roku oslavila 50. výročí a inovace ve společnosti Sharp pokračují i nadále.

Společnost Sharp Europe nyní nabízí integrovanou paletu služeb v oblasti podnikových technologií a rozšiřuje svou nabídku nejen o multifunkční tiskárny a displeje, ale také o služby v oblasti IT.  Aby se tato transformace uskutečnila, v posledních dvou letech společnost významně investovala do nových produktů a služeb.  Díky akvizici společnosti Dynabook nyní Sharp Corporation nabízí oceňovanou řadu notebooků, které jsou ideální pro hybridní pracoviště.
Společnost Sharp NEC Display Solutions, společný podnik s NEC, v Evropě zaznamenala 500% nárůst objemu obchodu v oblasti displejů s nejucelenějším sortimentem produktů v historii a očekáváme zde další růst.

Sharp utváří budoucnost elektroniky

Společnost Sharp se vyvinula v celosvětového producenta inovativních produktů a klíčových technologií, které hrají klíčovou roli při utváření budoucnosti elektroniky. Základem naší obchodní vize je "Změna světa pomocí 8K+5G, umělé inteligence a internetu věcí (AIoT)" a disponujeme několika neuvěřitelnými technologiemi, které nám pomohou tohoto cíle dosáhnout.

AIoT, třetí pilíř naší vize, je jedinečnou syntézou AI (umělé inteligence) a IoT (internetu věcí) společnosti Sharp, hmatatelným a intuitivním přístupem vytvořeným aplikací cloudového připojení a AI na celou paletu známých, každodenních spotřebičů. AIoT přeměňuje zařízení z užitečných nástrojů na aktivní partnery při řešení potřeb jednotlivých domácností a společnosti.

Splnění našich cílů

Abychom změnili svět pomocí technologií 8K+5G a AIoT, využíváme tři hlavní činnosti naší značky - Smart Life, 8K Ecosystem a ICT, společně se dvěma směry, na něž se soustředíme v oblasti zařízení - tedy zobrazovací a elektronická zařízení. Veškeré toto úsilí integrujeme a utváříme tak ucelený podnik "One Sharp".

Díky tak dlouhé a hrdé historii inovací je snadné pochopit, proč je společnost Sharp i dnes stejně důležitá jako před lety, kdy Tokuji Hayakawa představil svou přelomovou, vždy ostrou tužku Sharp. Tak tedy, na dalších 110 let podnikání.

Pokud se chcete dozvědět více o společnosti Sharp a našich plánech pro příští generaci inovací, prosím, spojte se s námi.