Discussing Cyber Security on Sharp MFPs with Bitdefender

Sharp a Bitdefender: Rozhovor ohledně zabezpečení a ochrany MFP před kybernetickými hrozbami

Společnosti Sharp a Bitdefender nedávno uzavřely nové partnerství, které posiluje prevenci kybernetických hrozeb v naší nové řadě podnikových multifunkčních tiskáren dostupných v Evropě v době, kdy se kyberzločinci stále častěji zaměřují na koncová zařízení - včetně tiskáren - za účelem šíření malwaru, krádeží duševního vlastnictví a špionážních kampaní.  

Společnost Bitdefender je uznávanou špičkou v oblasti prevence, detekce a reakce na hrozby a její technologie detekce antimalwaru trvale dosahuje nejlepších výsledků v nezávislých testech třetích stran.

Ben Lake, Senior Product Manager pro MFP a tiskové produkty společnosti Sharp, se setkal s George Yunaevem, vedoucím softwarového vývoje ve společnosti Bitdefender, aby diskutovali o partnerství a důležitosti ochrany všech koncových bodů sítě - bez ohledu na velikost podniku.

Ben: Většina multifunkčních zařízení je dnes kromě možnosti kopírovat, skenovat, tisknout a faxovat bezdrátově připojena k internetu a cloudovým službám. Jsou to v podstatě počítače s operačním systémem s možností přijímat, ukládat a sdílet soubory, a to i prostřednictvím e-mailu. Na rozdíl od koncových stolních počítačů bývají multifunkční zařízení neustále připojena k podnikové síti, což z nich činí cenný cíl pro útočníky.

V důsledku toho mohou být multifunkční tiskárny využity jako vstupní bod do sítě organizace a brána pro kybernetické útoky. Je nezbytné zabezpečit je jako každé jiné koncové zařízení, aby se minimalizovala rizika a předešlo se tak nebezpečným následkům.

George: Souhlasím. Spolu s tiskem a skenováním slouží moderní multifunkční zařízení často jako přístup k síťovému úložišti dokumentů. Pokud útočník získá kontrolu nad samotným zařízením MFP, může do něj nahrát nebo odeslat elektronické dokumenty obsahující viry, které pak mohou otevřít další uživatelé organizace a infikovat další zařízení ve zbytku sítě.

Ještě znepokojivější je, že jakmile získá útočník kontrolu, může potenciálně upravovat informace zpracovávané multifunkčním zařízením, například měnit náležitosti bankovního účtu v naskenovaných nebo vytištěných dokumentech nebo využít slabé nebo nezabezpečené připojení ke cloudu a zpřístupnit citlivé údaje neoprávněným uživatelům.

Tradiční antivirová řešení nelze instalovat do multifunkčních tiskáren nebo jiných zařízení, a proto je nemohou chránit před novými hrozbami nultého dne nebo neznámým malwarem. Proto organizace potřebují pokročilou detekci hrozeb, která je ochrání před známými i neznámými hrozbami v reálném čase.

Ben: Nedávno jsme oznámili partnerství společností Sharp a Bitfdefender, mohl byste vysvětlit, proč se podle vás Bitdefender tak dobře hodí pro multifunkční tiskárny Sharp?

George: Společnost Bitdefender je již 21 let lídrem v oblasti inovací antimalwaru a je důvěryhodnou značkou v oblasti kybernetické bezpečnosti, přičemž její technologie detekce antimalwaru trvale dosahuje nejlepších výsledků v nezávislých testech třetích stran.

Díky pokročilé antimalwarové technologii Bitdefender skenuje veškerá data a soubory zpracovávané na multifunkčních tiskárnách Sharp A3. Díky tomu mohou organizace odhalit škodlivé aktivity a hrozby v rané fázi, ještě než dojde k ovlivnění podniku. Antimalwarový engine Bitdefender poskytuje ochranu proti známému i neznámému malwaru, včetně virů, trojských koní, wormům, ransomwaru, pokročilých trvalých hrozeb, útokům nultého dne, spywaru a dalších.

Ben: Ano, a to je důvod, proč společnosti Sharp a Bitdefender uzavřely partnerství. Aby zákazníkům nabídly nejlepší ochranu v oboru pro jejich multifunkční tiskárny a poskytly jim tak dodatečné zabezpečení a větší klid. Mimochodem, jak Bitdefender zajišťuje bezpečné provozní prostředí pro uživatele a firmu?

George: Pokročilý antimalware Bitdefender chrání multifunkční tiskárny Sharp před známým i neznámým malwarem, včetně virů, trojských koní, červů, ransomwaru, pokročilých trvalých hrozeb, spywaru, adwaru a dalších. Naše řešení má 99,9% míru detekce hrozeb, což bylo důsledně prokázáno v testech třetích stran.

Díky integraci antimalwarového SDK Bitdefender do firmwaru multifunkčních tiskáren Sharp jsou všechny soubory nahrané nebo stažené do zařízení skenovány v reálném čase na přítomnost malwaru, virů a dalších hrozeb. Uživatel MFP a/nebo IT a bezpečnostní týmy jsou upozorněni, když je zjištěna hrozba, a malware je odstraněn. V současném světě, kde se kybernetické hrozby rychle vyvíjejí, je schopnost včas odhalit a eliminovat útoky klíčová pro udržení vysoké úrovně kybernetické bezpečnosti.

Ben: Jak si představujete vývoj kybernetické bezpečnosti tiskových a koncových zařízení v kanceláři v příštích letech?

George: V dnešním kybernetickém prostředí útočníci neustále vylepšují své techniky, aby se proklouzli obranou sítě a způsobili škody, jako je nasazení malware, krádež dat nebo špionážní aktivity. Je to jako hra kočky s myší. V následujícím roce budou zranitelná zařízení internetu věcí (IoT), včetně chytrých kancelářských zařízení, jako jsou multifunkční tiskárny, klíčovým cílem kyberzločinců. Je nezbytné ochránit se a zabezpečit tato zařízení.

Ben: Ano, a také se stále častěji zaměřují na organizace všech velikostí a ve všech odvětvích. Podniky už nemohou předpokládat, že když jsou malé nebo středně velké, že se nestanou terčem útoku.

Jakékoli zařízení s IP adresou, které se připojuje k podnikové síti, je pro protivníky potenciální branou ke zneužití. Většina podniků přijímá opatření k zabezpečení tradičních koncových bodů, jako jsou počítače, mobilní telefony a servery, ale mnoho z nich zanedbává zařízení, jako jsou kamery, tiskárny, chytrá světla atd. Ke kompromitaci celého provozu stačí jedno výchozí heslo nebo jedno nezáplatované zařízení.

George: To je naprostá pravda. Proto budou v roce 2023 a v dalších letech pro podniky všech velikostí a v každém odvětví zásadní bezpečnostní řešení, jako je antimalware na multifunkčních zařízeních a dalších zařízeních internetu věcí, rozšířená detekce a reakce (XDR) a modely řízeného zabezpečení, jako je MDR.

Rádi bychom poděkovali Georgi za to, že si našel čas a diskutoval s námi o partnerství společností Sharp a Bitdefender. Pokud se chcete dozvědět více o multifunkčních tiskárnách Sharp a o tom, jak inovujeme, aby vaše podnikání bylo produktivnější a bezpečnější, kontaktujte nás.