Stolní tiskárny

Tisk z pohodlí svého stolu

Pokud hledáte rychlý a komfortní tisk z pohodlí svého stolu, malé stolní tiskárny nabízí velkou funkcionalitu při malých rozměrech. Obvykle jsou k dispozici ve formě barevných nebo černobílých tiskáren formátu A4.

Nejprve si ujasněme terminologii: „tiskárna“ označuje jednoúčelové zařízení, které tiskne dokumenty a nic víc. Nicméně, tiskárny se skenerem (známé také jako multifunkční tiskárny nebo multifunkční zařízení) však přidávají funkce skenování, kopírování a faxování. Některá zařízení dokonce umožňují skenovat přímo do e-mailu, což zkracuje pracovní postupy a šetří čas.

Stolní tiskárna je výkonným nástrojem pro každý tým, od finančního oddělení až po oddělení lidských zdrojů. Někdy však potřebujete, aby tiskárna byla něčím víc než jen tiskárnou.

Multifunkční tiskárny disponují funkcemi, které potřebujete. K multifunkčním tiskárnám i jednoúčelovým tiskárnám je k dispozici další příslušenství, které nabízí dodatečnou kapacitu papíru a umožňuje jejich přeměnu na samostatně stojící zařízení.

Product-Printer-MX-B467F

Měli byste se poohlédnout po stolních tiskárnách?

Stolní tiskárna je ideální volbou, pokud pracujete s nízkými objemy tisku, máte málo místa, je vhodná i pro malé týmy se specifickými požadavky (potřebují pouze tisknout). Při výběru stolní tiskárny se zaměřte na:

 

  • Rychlost tisku 
    Rychlejší výtisky znamenají méně času při čekání.
  • Kapacita papíru 
    Vyšší kapacita znamená méně přestávek pro vkládání papíru, ale může zvýšit rozměry a hmotnost tiskárny, takže je nutné ji umístit na zem. Tyto přídavné zásobníky papíru však lze doplnit i později, takže pokud vaše firma zpočátku potřebuje pouze stolní tiskárnu, ale později se požadavky na tisk zvýší, můžete další zásobníky přidat až následně.
  • Software pro správu tisku 
    Lze vaši tiskárnu spravovat a řídit jako součást širšího tiskového parku? - Bezdrátové funkce. Pokud chcete, aby vaši lidé mohli tisknout ze svých chytrých telefonů nebo tabletů, jsou skvělou volbou bezdrátové stolní tiskárny multifunkční zařízení.
  • Barevné nebo černobílé zařízení 
    Ať už potřebujete klasickou černobílou tiskárnu formátu A4 pro textové dokumenty, nebo barevnou stolní tiskárnu pro živé, vysoce kvalitní obrázky a prezentaci značky, možnosti stolních tiskáren nabízejí obojí.
Business meeting in modern office with desktop printer in background

Tisk ve větším formátu A3?

Pro větší nebo složitější dokumenty, jako jsou technické výkresy nebo tabulky, slouží černobílé nebo barevné tiskárny formátu A3, které poskytují potřebný větší formát výtisků - ujistěte se však, že máte pro tato větší zařízení dostatek místa, protože jsou obvykle příliš velká a těžká pro pracovní stůl.

BP-70M65 product image

Zabezpečte vaši tiskárnu

Tiskárny lze napadnout stejně jako počítače. Proto se ujistěte, že jste si vybrali tiskárnu se spolehlivými bezpečnostními funkcemi. Zaměřte vaši pozornost na:

  • Firmware s automatickým léčením
    Nejlepší tiskárny jsou vybaveny firmwarem s automatickým léčením, který zajišťuje maximální bezpečnost.
  • Systém pro správu důvěryhodných aplikací
    Aby se zabránilo neoprávněnému použití, některé tiskárny povolují přístup pouze aplikacím, které jsou na schváleném seznamu důvěryhodných aplikací.
  • Šifrování
    Nejbezpečnější tiskárny používají vojenský profil zabezpečení Protection Profile for Hardcopy Devices (HCD-PP v1.0) a ověřování certifikátů SSL/TLS.
Man-pressing-lock-icon-on screen