2022 Business Laptop Predictions: How Hybrid Working is Shaping the Future

Predikce pro segment firemních notebooků na rok 2022: Jak hybridní práce utváří budoucnost

Předvídat budoucnost není nikdy jednoduché, protože svět kolem nás se může kdykoli změnit. Zatímco trendy ve společnosti a mezi spotřebiteli mohou zůstat nepředvídatelné, je snazší zjistit, jak se v průběhu roku 2022 bude vyvíjet činnost podniků. Nick Offin, vedoucí prodeje, marketingu a provozu společnosti Dynabook Northern Europe, se zamýšlí nad trendy, které budou pravděpodobně ovlivňovat technologie v nadcházejících měsících a v budoucnosti.

Bezpečnost hraje v každé moderní firmě zásadní roli a s nástupem hybridní a práce na dálku je stále důležitější. Kybernetická kriminalita je na vzestupu a v důsledku stále sofistikovanějšího malwaru, většího pohybu zařízení a rostoucí závislosti na síťových technologiích jsou naše zařízení a v nich uložená data ohrožena, jako nikdy předtím.

Nedávná zpráva IDC naznačuje, že až třetina organizací na celém světě zažila útok ransomware nebo únik dat. Proto je zásadně důležité, aby organizace poskytovaly zaměstnancům bezpečná zařízení. To znamená, že musí být uplatněny veškeré bezpečnostní mechanismy, od dvoufaktorového ověřování až po nejnovější operační systémy a technologii TPM (Trusted Platform Module), které zajišťují stejné zabezpečení zařízení, ať už zaměstnanci pracují z domova, v kanceláři nebo kdekoli jinde.

I taková zařízení, jako jsou tiskárny, mohou mít na zabezpečení významný vliv. Výzkum společnosti Quocirca zjistil, že více než 60 % organizací zaznamenalo alespoň jeden únik dat v důsledku ztráty dat související s tiskem. V důsledku toho pravděpodobně v roce 2022 a v dalších letech budou podniky posilovat bezpečnostní opatření ve všech oblastech, včetně zavádění vyšší úrovně zabezpečení mobilních klientských řešení.

Zpráva společnosti Dynabook „Hybridní posun“, která se zabývala úlohou správy stále vzdálenější pracovní síly, zjistila, že 74 % evropských IT manažerů považuje v současnosti rozhodnutí o nákupu notebooků za důležitější než před pandemií a že bezpečnost je při rozhodování o nákupu tím nejdůležitějším kritériem.

Chytré brýle pomáhají mobilnímu edge computingu dosáhnout kritického množství

Chytré technologie hrají v každodenním životě stále větší roli a v roce 2022 pravděpodobně dosáhne edge computing v průmyslu kritického množství. Zařízení, jako jsou chytré brýle dynaEdge AR, umožňují pracovníkům v terénu přístup k potřebným informacím, ať jsou kdekoli, a edge computing umožňuje další rozvoj technologie a poskytování potřebných dat.

Chytré brýle AR poskytují vše, co podniky pro práci v terénu potřebují. Nositelná a hands-free technologická zařízení usnadňují operátorům jejich práci a díky možnosti integrovat tato řešení do stávající infrastruktury a bezpečnostních standardů IT je zjevné, proč se v příštích 12 měsících a v nadcházejících letech bude stále více organizací snažit uplatnit chytré brýle v praxi.

Drony míří do odvětví logistiky

Odvětví logistiky prošlo v posledních letech velkými změnami, protože nárůst automatizace, robotizace a umělé inteligence pomáhá logistickým společnostem po celém světě vychystávat, balit a expedovat zboží. Vzhledem k tomu, že ještě stále doznívají následky pandemie a stále více zákazníků nakupuje online, musí společnosti investovat do nejnovějších technologií, pokud si udržet náskok před konkurencí.

O doručovacích službách pomocí dronů se již půl dekády hovoří jako o obrovské příležitosti, ale právě rok 2022 je ideální dobou pro to, aby se tato technologie skutečně prosadila. Doručování zůstává jednou z mála oblastí logistického průmyslu, která doposud plně nevyužívá výhod robotiky, a doručovací drony by mohly hrát velkou roli při zmírňování aktuálních obtíží způsobených nedostatkem řidičů a doručovatelů v Evropě, a to jak v roce 2022, tak v nadcházejících letech.

Lepší zákaznický komfort díky umělé inteligenci

Rok 2022 je také rokem, kdy pravděpodobně uvidíme větší počet organizací investovat do umělé inteligence (AI). Společnosti stále častěji využívají umělou inteligenci pro pochopení nákupních a rozhodovacích vzorců spotřebitelů a poskytuje jim v reálném čase poznatky, které mohou pomoci zefektivnit jejich činnost.

Využití umělé inteligence je v odvětvích výroby a logistiky stále dostupnější, protože se společnosti na tuto technologii spoléhají v řešení otázek, jako je efektivnější a účinnější monitorování montážních linek, což vede k zefektivnění procesu, z něhož mají v konečném důsledku přínos samotní spotřebitelé.

Snižování uhlíkové stopy prostřednictvím recyklačních programů

Udržitelnost se stává stále aktuálnějším tématem, protože se společnosti snaží snížit svoji uhlíkovou stopu. V posledních několika letech mnoho organizací obměnilo IT vybavení, aby během pandemie usnadnilo zaměstnancům práci z domova. To poukazuje na obrovskou příležitost v oblasti udržitelnosti, s možností snížit množství odpadu prostřednictvím recyklačních programů.

Všechna tato stará zařízení je třeba zlikvidovat a stále rostoucí počet organizací hledá v případě výměnu hardwaru etická řešení pro jejich likvidaci. To s sebou přináší iniciativy pro další prodej a recyklaci zařízení, služba PCaaS (PC jako služba) společnosti Sharp je pak skvělým příkladem toho, jak mohou podniky těžit ze spravovaného řešení, které zahrnuje i recyklaci zařízení po skončení životnosti.

Pokud se chcete dozvědět, jak mohou notebooky Dynabook od společnosti Sharp pomoci vaší firmě vyřešit problémy s prací na dálku ve vaší organizaci, spojte se s námi